18:30

Hälsö/Björkö

Referat: BK Häcken - Hälsö/Björkö

BK Häcken - Hälsö/Björkö (5-0)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: Inga mål denna dag, men det var mycket nära vid ett par tillfällen, både stolpskott och ribbskott, vi var värda ett bättre öde.
-
Bortamatch mot BK Häcken och vi visste att detta skulle bli en mycket tuff uppgift.
Lite småkallt och ruggigt men de flesta killarna såg tända ut på uppvärmningen och såg fram emot att få spela match på denna fina konstgräsplan på Slätta Damm. Idag testade vi nu med ett nytt spelsystem, bl.a. för att få en bättre balans i spelet 4-2-3-1 skulle man kunna benämna systemet och när domaren blåste igång matchen så var det full fart från start.
(6min) Mycket bra spel där Erik slår en fin passning ut till Marcus på vänsterkanten, som sedan spelar in till Forse, som får på ett skapligt skott ur dålig vinkel. Annars är det jämnt spel i början av halvleken, även om Häcken har lite mer av bollen, så ser det stabilt ut.
(9min) Häcken kommer i ett fint anfall i djupled och får ett halvt friläge, där Häckenspelaren försöker chippa över Wille i målet, men Wille får fingrarna på bollen och styr bollen utanför.
-
(11min) Vi får en hörna som sedan hamnar hos Marcus, som tar ner bollen och passar Josh, som skjuter och får till ett bra skott, men skottet går strax utanför.
Matchen böljar fram och tillbaka och Häcken skapar några halvchanser, men våra killar gör en bra insats i denna halvleken även om Häcken ser lite vassare ut. Backarna anförda av Jernarp och Emil styr det mesta, men på Häckens högerkant har dom en väldigt bra och svårstoppad spelare, som ställer till en del problem för oss. Balansspelarna Erik och Josh kommer bra med i spelet och alla krigar och ger sitt yttersta. Man får en känsla av att det blir bättre och bättre för varje träningsmatch.
-
(25min) En mycket bra djupledsboll från Henke till Forse, som springer ifrån sin försvarare och dribblar sig förbi målvakten, kommer tyvärr lite långt ut i vinkel annars hade han bara kunnat skjuta in bollen i mål, så han hör att Henke ropar inne i målområdet och försöker passa, men Henke når inte bollen, matchens bästa målchans hittills. Nu är vi inne i en bra spelperiod och i den (30min) får Henke en perfekt djupledsboll och Henke löper ifrån sin försvarare och skjuter ett bra välriktat skott, men tyvärr så träffar han målvaktens högra stolpe, nu har vi otur. För bara minuten senare (31min) slår Häcken en fin djupledsboll ut på högersidan och skott 1-0 i mål, det är bara att komma igen.
(38min) Ännu ett mönsteranfall där Josh rycker upp från halva plan, närmar sig straffområdet och passar in till Forse som skottfintar med vänstern och lurar bort försvarare och skjuter (hör och häpna) med höger och träffar klockrent i ribban, nära krysset, den var värd ett bättre öde.
1-0 i halvlek och vi möter ett mycket bra lag, men killarna gör en mycket bra insats och stundtals finns flera fina spelsekvenser.
-
2:a halvlek kunde starta och vi gör nu några byten, in med Tide och Jesper, matchen kunde starta igen. Tide såg het ut och verkade pigg i benen och satte sig i respekt direkt på högerkantsbacken.
Spelet fortsätter ungefär som i den första halvleken, men vi hade en del problem med Häckens väldigt snabba omställningar, det var en tempoväxling när dom bröt bollen och gick till anfall och i den (5min) kom just en snabb omställning och en fin genomskärare, där Häckens spelare går förbi både back och Wille och rullar enkelt in bollen till 2-0.
(10min) Nu skapar vi lite tryck igen mot Häckens straffområdet och vi får en trippelchans, när Henke driver in bollen i straffområdet och skjuter, men målvakten räddar, bollen ut till Forse som skjuter på en Häckenspelare och sedan går bollen till Marcus som även han försöker trycka in bollen i mål, men en Häckenspelare är i vägen igen, där skapade vi lite oreda och några bra målchanser.
(16min) 3-0 ett snygg långskott från högerkanten otagbart för Wille i målet efter ännu en snabb spelvändning från Häckens sida, det gick undan.
(22min) Nu har vi bra press på Häckens planhalva igen och Jesper snurrar nere i vänsterhörnet, kommer förbi och skjuter (eller hårt inlägg) men bollen går förbi målet.
-
(27min) 4-0, nästan en kopia på 3-0 målet, ett snygg långskott från högerkanten otagbart för Wille i målet.
(39min) Ett onödigt sista mål för Häcken där vi blev lite bortsnurrade i straffområdet.
Totalt sett ändå en bra insats, där det fanns flera bra spelsekvenser och visst var vi värda minst 2 mål eftersom vi hade både stolpträff och ribbträff, men sån är fotbollen. Nu gäller det bara att bygga vidare och det verkar som om även killarna tror på detta spelsystemet, det skapar en bättre balans över planen och en större säkerhet, bara vi kan lära oss att täppa till ytorna bättre och ligga närmre i våra markeringar, så att inte motståndarna hinner och kan vända upp. Detta kommer vi nog att märka när alla blir lite mer varma i kläderna och får spelat in sig.
-
Nu väntar ny träningsmatch på LÖR 20/3 klockan 11:15 mot IFK Fjärås P-93/94 på Kungsbacka Sportcenter Inlags konstgräs. Välkomna även alla föräldrar och publik, passa på och ta en utflykt och titta på en fotbollsmatch och varför inte lite shopping på Freeport eller Kungsmässan efteråt.